Ohjeet

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voiko BEAM keskuspölynimurin asentaa nykyiseen talooni?

Voi! Beam voidaan periaatteessa asentaa jokaiseen taloon, uuteen ja vanhaan. Asennus käy hyvin myös tee-se-itse- asentajalta noudattamalla yksityiskohtaisia asennusohjeitamme. Jos haluat järjestelmän asennettuna, niin ota yhteys lähimpään Beam jälleenmyyjään.

Miten huollan BEAM järjestelmääni

Beam keskusimurijärjestelmä on käytännössä huoltovapaa. Pölysäiliön tyhjentäminen on lähes ainoa tarvittava huoltotoimenpide. Itsepuhdistuva Beam suodin on kehitetty yhdessä GORE-TEXin kanssa eikä vaadi muuta kuin kevyen ravistuksen silloin tällöin. Beam suodin on kiinteä eikä sitä tarvitse vaihtaa. Tuhkan, rakennus- ja hiontapölyn imurointi on kielletty, koska ne saattavat tukkia suotimen. Käytä näiden pölyjen imurointiin Beam esierottajaa.

Miten Beam puhdistaa sisäilmaa

Beam järjestelmä ei kierrätä huonepölyä, vaan kaikki pöly kulkee putkia pitkin pölysäiliöön, mistä hienommat pölyhiukkaset johdatetaan tehokkaan GORE -suotimen kautta ulos. Näin sisäilma pysyy puhtaana ja raikkaana, mitä etenkin allergikot arvostavat.

Kuinka monta imurasiaa tarvitsen

Useimmissa kodeissa riittää 2-3 imurasiaa. Imurointiletkujen pituudet ovat 8, 10 ja 12m. Yhdestä hyvin sijoitetusta imurasiasta voidaan imuroida - riippuen letkun pituudesta - 80-100m². Beam keskusyksiköissä on lisäksi integroitu koneimurasia, jota voidaan kätevästi käyttää koneen sijaintipaikan ja ympäristön imurointiin (esim. autotalli, tekninen tila…).
BEAM Allinace sarjan koneissa koneimurasia on kytketty, eli siinä voi käyttää kahvakäynnisteistä letkua.

Mitä BEAM järjestelmä maksaa

Se maksaa useimpiin taloihin reilusti alle 1000 €!  Siihen hintaan saat energiatehokkaan ja hiljaisen keskusyksikön (esim Alliance 625 SB) , Alliance siivousvälinesarjan tehonsäädöllä tai Deluxe -kahvakäynnisteisen siivousvälinesarjan, putkiston ja imurasiat. Lisävarusteina voit hankkia, roskaluukun, esierottajan, joustoletkun, mattotampparin, Roll Me letkukelan tai Vroomin. Alliance sarjan keskusyksiköissä on 10 v TAKUU koko keskusyksikölle ja takuu muille osille ja tarvikkeille on  2 vuotta.

Voiko BEAM putkisto mennä tukkoon

Oikein asennettuna ja oikein käytettynä ei! Imurasian jälkeen asennetaan jyrkkä rasiakulma, mikä estää tukkeavien esineiden pääsyn putkistoon. Jos näin kuitenkin käy, niin katso putkiston tukkeutumisen aukaisuohje asennusohjeista.

Voiko BEAM keskusyksikön asentaa muiden keskupölynimureiden putkistoon

Voi! Beamark Oy:ltä löytyy sovitusholkit, joiden avulla asennus onnistuu helposti. Mittaat vain olemassaolevan putken halkaisijan ja otat yhteyttä jälleenmyyjän niin asennus onnistuu.

Kuinka pitkä poistoputki voi olla

Poistoputki voi olla max 5 m 51 mm putkella (asennuspaketissa olevaa putkea). Mikäli poisto on pidempi, on käytettävä isompaa putkea esim. 75 mm viemäri-tai ilmastointiputkea.

Suodattimen vaihto-ohje

Ohessa on pdf josta näet kuinka suodatin on helppo vaihtaa.

Pisto Grip kahvan vaihto-ohje

Pistol Grip kahvoja on kaksi eri mallia, ohessa pdf josta näkyy kahvojen erot